Kızılay Protestosu Nedeniyle 77 Üyemiz Yargılanıyor

BU DAVA ÇADIR SATANLARLA DAYANIŞMAYA KOŞANLAR ARASINDAKİ BİR HESAPLAŞMA DAVASIDIR

Haber

HESAP SORANLAR DEĞİL, ÇADIR SATANLAR YARGILANACAK

UNUTMADIK, AFFETMEDİK, HELALLEŞMEDİK

Deprem sonrasında çadır satan Kızılay’ı protesto eylemimizde gözaltına alınan 77 arkadaşımız 19 Nisan Cuma günü, İstanbul Anadolu (Kartal) 14.Asliye Ceza Mahkemesi’de yargılanacak.

Geçtiğimiz yıl 6 Şubat’ta gerçekleşen, 11 ilimizi yıkan, on binlerce insanımızın ölümüne neden olan ve yüzbinlerce insanımızı evinden, barkından eden deprem felaketinin acılarını hala sarmaya çalışıyoruz.

 

Depremin üzerinden bir yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen AKP iktidarı bölge halkının yaşamış olduğu sorunlara ilişkin hiçbir kalıcı adım atmamıştır. İnsanlar hala çadırlarda yaşamakta; eğitimden, sağlığa kamusal hizmetler insani koşullarda sağlanamamaktadır.

 

Yirmi yılı aşkın iktidarı döneminde uyguladığı özelleştirme politikalarının, kamusal hizmetleri ticarileştirmesinin, yarattıkları rant düzeninin sonucunda ülkeyi bir mezarlığa çeviren saray rejimi bu yıkımın sorumlusudur.

 

Günlerce depolarındaki çadırları deprem bölgesine göndermeyip, çadırları satmakla meşgul olan Kızılay’ın yöneticileri bu yıkımın sorumlusudur.

 

AKP iktidarının yarattığı bu enkazdan, demokratik kitle örgütleriyle, sendikalarla, muhalefet güçleriyle, toplumun her kesiminden duyarlı insanlarla el ele, omuz omuza bu yıkıntının içinden büyük bir dayanışma ile ayağa kalktık.

 

SOL Parti olarak, bölgede yüzlerce “Dayanışma Gönüllüsü” ile birlikte yaralarımızı sarmaya çalıştık ve sarmaya devam ediyoruz.

 

Bizler, dayanışmanın ve mücadelenin partisiyiz. Halka karşı işlenen tüm suçların hesabını sorarız.

 

Deprem bölgesine çadırları göndermek yerine, el altından satıp, suç işleyen Kızılay yetkililerini protesto ettiğimiz 01 Mart 2023 tarihindeki eylemimize haksız ve hukuksuz bir şekilde Kadıköy Kaymakamlığı tarafından yasaklama getirilmiş, polis saldırmış, üye ve yöneticilerimizin bulunduğu 77 kişi gözaltına alınmıştı. Parti yöneticilerimizin, üyelerimizin, parti avukatlarımızın, gazetecilerin ve eylemimize destek verenlerin dahi gözaltına alındığı eylemimiz ile ilgili açılan davanın ilk duruşması 19 Nisan Cuma saat:10.00’da İstanbul Anadolu (Kartal) 14. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecektir.

 

06 Şubat depremi ile altında kaldığımız bu büyük enkazın, bu büyük yıkımın tüm sorumlularının hesap vermesi ve yargılanması çağrılarımız ile ilgili hiçbir adım atılmazken, yaptığımız çağrıdan dolayı bizler yargılanmaktayız.

 

Tüm duyarlı kamuoyunu, hesap sorduğumuz için yargılandığımız bu davada, 06 Şubat depremini felakete çeviren AKP iktidarından ve çadır satan Kızılay yetkililerinden HESAP SORMAYA davet ediyoruz.

 

Yer: İstanbul Anadolu (Kartal) Adliyesi B Blok Girişi (Açık Otopark tarafı)

Tarih: 19 Nisan Cuma

Saat:09.00

 

SOL PARTİ

YOKSULLUK KADERİMİZ DEĞİL HAKLARIMIZ İÇİN BİRLEŞİYORUZ

1 Mayıs'ta Taksim'de ve her yerde SOL'dayız.

24.04.2024

Şeriata, Hilafete, Karanlığa Karşı Birlikte Yürüyelim

Aydınlık Ülke Yürüyüşleri

27.02.2024

Pusulada SOL Var

Devrimci Demokratik Cumhuriyet için SOL Var

23.02.2024

Sefalet Ücretini Reddediyoruz

Haklarımız İçin Mücadeleye

13.12.2023